Maalwerk Koffie Academy

Barista Training Bij Maalwerk Koffie

Barista Training

Als aanvulling op onze horeca en zakelijke leveringen van espresso machines geven we aansluitend een Barista Training. Je leert in deze training alles over je machine en krijgt de fijne kneepjes van het Barista vak in de vingers. De training is gericht op voor Horeca medewerkers en eigenaren. Ervaring als Barista is niet vereist!

We beginnen met uitleg over de machine en de koffie’s in je assortiment. Daarna we gaan vooral veel oefenen, ruiken en proeven. Ook leer je verschillende melk-opschuim technieken. Het verschil tussen de verschillende koffie’s kun je na deze training niet alleen proeven, maar ook uitleggen aan je klanten!

(Ook voor ervaren Barista’s bieden we een aanvullende training, vraag hiernaar bij je aanvraag.)

  • Tijden en data in overleg.
  • Je kunt je als groep aanmelden of individueel

Om je aan te melden voor deze training kun je op onderstaande knop klikken. Vul het contactformulier in en wij nemen persoonlijk contact met je op om alles door te nemen. Daarna plannen we een datum voor de Training.

Twee espressoglazen met maalwerk logo onder een barista koffiemachine

Koffie Workshop

Ben je een echte koffieliefhebber en wil je alles over koffie weten? Of ben je nog op zoek naar de ultieme manier van koffiezetten? Meld je dan aan voor onze Koffie Workshop!

In deze Workshop leer je alles over koffie, het branden, het malen, het perfecte kopje en de beste smaak. We beginnen bij de machine. De techniek van het zetten en de ideale parameters voor koffie. Maar vooral zullen we veel koffie gaan maken en proeven. Je leert een slappe bak onderscheiden van een sterke bak koffie. Ook gaan we aan de slag met melkopschuim-technieken. Tot slot krijg je handige tips voor het onderhouden van je espressomachine. En dat allemaal in een gezellige en leuke sfeer in onze eigen koffiebranderij in Delfzijl!

  • Tijden en data zijn allemaal in overleg.
  • Je kunt je als groep aanmelden of individueel.

Om je aan te melden voor deze workshop kun je op onderstaande knop klikken en het contactformulier invullen. We nemen dan persoonlijk contact met je op. Dan bespreken we de mogelijkheden, de data waarop je mee kunt doen en eventueel persoonlijke wensen.

Erik Poelstra opent de koffiebrander machine en koffiebonen rollen eruit

Barista Workshop als Team uitje

Ben je nog op zoek naar een leuk personeelsuitje of team-uitje? Of misschien zoek je iets bijzonders voor een vrijgezellenfeest? Bovenstaande workshops en trainingen zijn ook heel leuk als groepsuitje!

We gaan dan wat minder in op de uitleg van de machines. Tijdens het uitje leer je alles over koffie, het proces, je mag kijken en helpen in de branderij en natuurlijk gaan we erg veel koffie zetten en proeven. Wie schenkt de mooiste melk-harten of bloemen? Welke koffie is het lekkerst?

Plezier, gezelligheid en lekkere koffie gegarandeerd!

Om een Barista Workshop als Groeps uitje te boeken klik je op onderstaande knop. We nemen dan persoonlijk contact met je op en bespreken je wensen. Daarna maken we een voorstel en prikken we een datum voor je groepsuitje.

Leer je machine kennen

Tijdens de workshops leer je alles over je machine, het onderhoud en de beste instellingen voor jouw perfecte bak koffie.

Leer proeven als een meester

Je leert slappe en sterke koffie onderscheiden. Na de workshops kun je niet alleen het verschil proeven, maar het ook uitleggen.

De beste melk

Melk opschuimen is een vak apart. Bij ons leer je de juiste techniek, en daarna moet je oefenen oefenen en oefenen!

Alles over koffie

Afhankelijk van welke cursus je kiest leren we je alles over jouw koffie-assortiment. Zo kun je het weer goed uitleggen aan je klanten en/of medewerkers!

Op zoek naar maatwerk?

Op zoek naar een specifieke training of workshop? Of wil je zelf je eigen workshop vormgeven voor een team-uitje of leuk uitje met vrienden of vriendinnen? We kunnen in overleg een leuke en leerzame ervaring samenstellen. Klik op onderstaande knop om een vrijblijvende afspraak te maken, dan inventariseren we samen je wensen!

Wat zeggen anderen over onze workshops?

De waardering van maalwerkkoffie.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 205 reviews.