Over Ons

Erik Poelstra opent de koffiebrander machine en koffiebonen rollen eruit

Ambacht, plezier en een scheut liefde

Ambacht, plezier en liefde voor de koffie zijn de ingrediënten van het ‘Maalwerk Melange‘. Maalwerk Koffie is ontstaan uit liefde voor het ambachtelijke proces van het handmatig branden van koffie. Met veel plezier, zorg en aandacht creëeren we een specifieke smaakbeleving. Het ultieme doel is om deze beleving tot in de puntjes verzorgd over te brengen aan onze klanten, zowel zakelijk als particulier.

25 jaar geleden startte Erik Poelstra als koffiebrander bij een van de grotere koffieketens. Waar steeds meer processen werden geautomatiseerd bleef Erik zich toeleggen op het ambacht van koffiebrander. Dit resulteerde uiteindelijk in zijn eigen bedrijf Maalwerk Koffie. Sinds 2020 heeft hij zijn eigen koffiebranderij in Delfzijl gerealiseerd.

Alles voor de smaak

Van inkoop tot koffiemachine. Alles draait bij Maalwerk om de smaak en de beleving van de koffie. Het ambachtelijk branden van koffiebonen is iets dat zich moeilijk laat opschalen. Natuurlijk kunnen sommige processen sneller en handiger, maar dit gaat uiteindelijk toch ten koste van de smaak.

En dat is nou net iets waar Maalwerk geen concessies aan wil doen. Want waarom zou je met alle zorg de lekkerste bonen uitzoeken, om ze vervolgens op grote schaal automatisch te branden? Zo krijg je in ieder geval niet de lekkerste koffie.

 

Groninger bonen maalwerk
Groninger bonen maalwerk

Eerlijke inkoop

Voor onze zakelijke klanten creëren we een uniek koffie & thee concept waarbij koffiebeleving en uitstraling centraal staan. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van inkoop, melangeren, branden & verpakken kunnen wij uit elke koffiesoort het beste uit de boon naar boven halen. Daarnaast willen wij graag wat betekenen voor de koffieboeren, we proberen zoveel mogelijk “direct trade” koffie in te kopen. Door dit concept toe te passen realiseren wij een eerlijke handel met de koffieboer. De boer bepaald hierbij zelf de prijs en niet de koffiehandelaar of de wereldmarkt. Hierdoor krijgt de boer wat hij nodig heeft, dit voor het behoud van zijn gewassen, personeel, de community en de kwaliteit van zijn plantage.

De wereld van Maalwerk Koffie

Koffie is een “magische” drank. Het brengt mensen bij elkaar. Koffie brengt troost, sfeer en warmte. In de huiskamer, het restaurant of op het werk. En bovendien geeft het ook nog eens energie.

Maalwerk werkt kopje voor kopje, boon voor boon, aan een betere beleving van koffie. Voor de zakelijke markt heeft Maalwerk een onderscheidende factor door de handgeselecteerde koffiebonen lokaal op ambachtelijke wijze te branden. Het is zelfs mogelijk een eigen melange samen te stellen, waarmee je eigen bedrijf een unieke en luxe uitstraling krijgt!

Maalwerk Koffie is een ambachtelijk koffiemerk en een sterke partner voor de horeca, zakelijke markt, consument en speciaalzaak.

 

Groninger bonen maalwerk
De waardering van maalwerkkoffie.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 206 reviews.